TRUMP: Ako Sjeverna Koreja ne prestane provocirati dogodit će im se stvari za koje nikad nisu mislili da su moguće

0
163
wikimedia

Sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA nazvala je Trumpovu prijetnju "gomilom gluposti"

Donald Trump još više je zaoštrio svoju retoriku protiv Sjeverne Koreje nakon što je Pjongjang objavio da razmatra plan o raketnom napadu u blizini američkog pacifičkog teritorija Guama. Američki predsjednik je izjavio da bi ta zemlja trebala biti “vrlo, vrlo nervozna” čak i ako pomisli na napad na SAD ili njegove saveznike.

“Narod ove zemlje je siguran. Naši su saveznici sigurni. I reći ću vam ovo: Sjeverna Koreja bolje neka razmisli što radi ili će ju snaći nevolja kao malo koju zemlju u svijetu”, rekao je Trump novinarima u New Jerseyu, gdje se sastao sa svojim dužnosnicima za sigurnost.

Loading...

Upitan  hoće li razmotriti preventivni napad na Sjevernu Koreju kako bi se spriječio nuklearni napad na SAD, Trump je odgovorio: “Vidjet ćemo što će se dogoditi”.

“Ako Sjeverna Koreja čak i pomisli na napad na bilo koga koga volimo ili predstavljamo, ili na naše saveznike, ili na nas, trebala bi biti vrlo, vrlo nervozna. Reći ću vam nešto. I trebali bi biti vrlo nervozni. Jer će im se dogoditi stvari za koje nikad nisu mislili da su moguće”, dodao je Trump.

Sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA nazvala je Trumpovu prijetnju “gomilom gluposti”.

“Normalan dijalog nije moguć s takvim nerazumnim čovjekom i tu djeluje samo apsolutna sila”, navodi agencija.