TRGOVINSKI RAT: Saznajte o čemu su razgovarali ministar iz BiH i Tomislav Tolušić

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Šarović je nadodao kako je ostalo neriješeno ključno pitanje - do koje razine će pristojbe biti smanjene.

U utorak je u više navrata ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Mirko Šarović  razgovarao s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Naime, u razgovoru za N1: Šarović je rekao: ”Mogu za vas reći da sam, pošto smo se tijekom jutra nadmudrivali hoćemo li se naći u Zagrebu, Dubrovniku ili Podgorici, preuzeo odgovornost da s Tolušićem tijekom dana komuniciram i da napravimo zajednički dogovor oko njihovih novih pristojbi i oko samog mjesta gdje ćemo se naći. Čuli smo se najmanje 4-5 puta i vjerojatno ćemo se čuti još tijekom dana. Mogu reći, ali to je samo moj dojam, da smo napredovali i da je hrvatska strana za to da se pravilnik korigira, što je u obostranom interesu”.

Otkrio je i kako se nastavljaju razgovori. Šarović je nadodao kako je ostalo neriješeno ključno pitanje – do koje razine će pristojbe biti smanjene.

“Preostao je dogovor oko visine pristojbe po jednom kamionu. Nadam se nekom kompromisu. To je ostalo neriješeno – do koje razine će se pristojbe smanjiti. Moj dojam je da će, u sjeni ovih prepucavanja, pregovori u tijeku dana možda uroditi plodom”, naveo je Šarović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI