Toplinski val prošao, čeka nas promjenjivo i nestabilno vrijeme

0
145
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Kninu je jučer izmjereno 41,1 sutpanj Celzijusa

Hrvatsku je jučer zahvatio vrhunac kratkotrajnog toplinskog vala tako da je u cijeloj zemlji bilo pretežno sunčano i sparno, u nekim krajevima temperatura se penjala i na više od 40 Celzijevih stupnjeva. Poput Knina gdje je u 16 sati, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, jučer izmjeren čak 41,1 stupanj. Vrelo je bilo i u Daruvaru gdje je izmjereno 39,9 Celzijevih stupnjeva, a iznad 39 stupnjeva, točnije 39,4, izmjereno je i u Slavonskom Brodu.
No već danas može se očekivati promjena vremena. Prema prognozi DHMZ-a u većini će krajeva biti promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji. Na zapadu zemlje oborina će biti već od jutra, a poslijepodne i navečer moguće su i u ostalim dijelovima unutrašnjosti. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu. No i dalje će biti vruće, na istoku i vrlo vruće.

Najniža temperatura bit će od 17 do 22, u Slavoniji i malo viša, a na Jadranu uglavnom od 23 do 28 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 28 i 35, a na istoku zemlje i do 38 stupnjeva.

Loading...

I u subotu se očekuje prolazno naoblačenje uz povremenu kišu te pljuskove s grmljavinom koji, prema podacima DHMZ-a, mjestimice mogu biti intenzivniji.