Tolušić o fotomontaži: “Bandi koja se malo zaigrala poručujem da počnu pakirati kovčege”

screenshot, yotuube

Nacional je objavio i sporne fotografije za koje navode kako se njima htjelo politički uništiti Tolušića i izazvati potres u Vladi. 

Paraobavještajno podzemlje htjelo je fotomontažama s prostitutkom i kokainom kompromitirati ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, no SOA je raskrinkala taj udar, objavio je tjednik Nacional.

Nacional je objavio i sporne fotografije za koje navode kako se njima htjelo politički uništiti Tolušića i izazvati potres u Vladi.

Nacional

“Tolušić se našao na meti izuzetno sofisticiranih kriminalaca koji su u kompleksnoj operaciji planirali u medijski prostor plasirati eksplozivne, ali falsificirane kompromitirajuće fotografije tog ministra iz Vlade premijera Andreja Plenkovića”, piše Nacional. “Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića”, stoji na naslovnici današnjeg broja Nacionala. Analizom fotografija agenti su, piše Nacional, otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji.

Novinarima je Tolušić pred Vladom dao izjavu.

“Svi oni koji misle da će me se moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima, to nažalost mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivoga i da počnu pakirati kovčege”, rekao je, dodajući da je sve prijavio policiji.



“U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga – rekao je Tolušić ranije za 24 sata.  – Mnogima smo stali na žulj u sektoru poljoprivrede i prilično sam siguran da znam tko stoji iza ovoga, ali neka se sve istraži. Ja sam spreman proći testove na drogu i na bilo koji drugi način pomoći istrazi. A onima koji su ovo napravili mogu poručiti da su se na krivog namjerili – poručio je Tolušić. Vlada RH oglasila se priopćenjem u kojem najoštrije osuđuje perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike. “Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju”, stoji u priopćenju.

 Stigao odgovor SOA-e o cijelom slučaju

SOA je odgovorila na upit N1 televizije oko fotomontaže potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

“Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz sigurnosnih i zakonskih razloga, ne komentira svoje sposobnosti, niti postupanja iz područja svoje nadležnosti. Načelno Vas možemo izvijestiti da je jedna od zadaća SOA-e zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano te će ih i nadalje odgovorno obavljati”, poručuju iz SOA-e.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI