Tolušić: Nitko me nije tjerao na izmjenu pravilnika, uživam apsolutnu podršku premijera

1
200
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Susjede nažalost nismo kontaktirali kad smo donosili pravilnik i tu smo možda napravili grešku

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić napokon se oglasio oko „trgovinskog rata“ sa susjednom Srbijom i BiH. U razgovoru za RTL ministar je istaknuo je kako nije bio natjeran promijeniti sporni pravilnik.

Naravno da nisam natjeran promijeniti pravilnik, Ministarstvo ga je donijelo samostalno. Izazvao je burne reakcije u okolnim zemljama. Njih nažalost nismo kontaktirali kad smo donosili pravilnik i tu smo možda napravili grešku. Želimo dobre odnose sa susjedima, ali i zaštitu naših proizvođača“, rekao je Tolušić za RTL, dodavši kako će idućih mjeseci u suradnji sa zemljama u susjedstvu naći kompromisno rješenje.  

Loading...

Zato smo sada promijenili Pravilnik i ostavili iste cijene i sada ćemo u razgovoru s našim kolegama u sljedećih nekoliko mjeseci naći nekakvu drugačiju varijantu koja će biti zadovoljavajuća za sve“, kazao je Tolušić i istaknuo da ima podršku premijera.

Podsjećamo, Tolušić je u srpnju donio novi pravilnik o povećanju naknade za inspekciju prilikom uvoza voća i povrća u Hrvatsku iz zemalja nečlanica Europske unije. Riječ je bila o povećanju s 90 na 2000 kuna što je izazvalo brurnu reakciju u susjedstvu, ali i u Hrvatskoj.

  • Milenko Crnjak

    Hrvatska raštimana gdje god kreneš svi protiv svih nikakve kordinacije i dogovora smije nam se cijeli svijet toliko neznanja i nejedinstva ne možeš vidjeti i u najzaostalijim zemljama svijeta netko ovakvome neredu mora stati na kraj , pogledajte kako novinari i javnost prate rakcije njihovih političara iako smo mislili da smo se od njih odmakli oni nas uče kako se trebamo ponašati , Tolušiću velika podrška , mislim da su mu u Ministarstvu dani odbrojani .