Tolušić: Nitko me nije tjerao na izmjenu pravilnika, uživam apsolutnu podršku premijera

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Susjede nažalost nismo kontaktirali kad smo donosili pravilnik i tu smo možda napravili grešku

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić napokon se oglasio oko „trgovinskog rata“ sa susjednom Srbijom i BiH. U razgovoru za RTL ministar je istaknuo je kako nije bio natjeran promijeniti sporni pravilnik.

Naravno da nisam natjeran promijeniti pravilnik, Ministarstvo ga je donijelo samostalno. Izazvao je burne reakcije u okolnim zemljama. Njih nažalost nismo kontaktirali kad smo donosili pravilnik i tu smo možda napravili grešku. Želimo dobre odnose sa susjedima, ali i zaštitu naših proizvođača“, rekao je Tolušić za RTL, dodavši kako će idućih mjeseci u suradnji sa zemljama u susjedstvu naći kompromisno rješenje.  

Zato smo sada promijenili Pravilnik i ostavili iste cijene i sada ćemo u razgovoru s našim kolegama u sljedećih nekoliko mjeseci naći nekakvu drugačiju varijantu koja će biti zadovoljavajuća za sve“, kazao je Tolušić i istaknuo da ima podršku premijera.

Podsjećamo, Tolušić je u srpnju donio novi pravilnik o povećanju naknade za inspekciju prilikom uvoza voća i povrća u Hrvatsku iz zemalja nečlanica Europske unije. Riječ je bila o povećanju s 90 na 2000 kuna što je izazvalo brurnu reakciju u susjedstvu, ali i u Hrvatskoj.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI