Todorić se odmah oglasio: „ Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja i da me se ušutka“

0
203
screenshot

U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost

Ubrzo nakon što ga je londonski sud pustio u kućni pritvor Ivica Todorić je objavio novi post na blogu. Todorić je ponovio teze o političkom progonu. Podsjećamo, Todorić je pušten na slobodu nakon što je uplatio jamčevinu od 100.000 funti, a pri izlasku iz suda poručio je novinarima da je “danas ovo jedna mala pobjeda, ali zapravo velika”

Novo ročište sud je zakazao tek za travanj sljedeće godine, a Todoriću je oduzeta putovnica.

Loading...

“Kao što sam već javno izrekao, nisam se skrivao, moja su adresa te osobni i kontakti mojih odvjetnika vlastima poznate još od 10. listopada. Te sam podatke osobno dostavio nadležnim institucijama i čekao da me pozovu. Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, sagledao je sve argumente obje strane i odlučio da sam slobodan čovjek. Sudskoj se odluci veselim, no kao odgovoran čovjek ne mogu je i ne želim komentirati. U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži i konstrukcija kojima me se želi prikazati kao čovjeka koji je u teškoj opreci sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati”, poručio je Todorić u najnovijoj objavi na svojem blogu.

“Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo. Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prva ma koliko nekome smetala istina . Ovim bih putem posebno želio zahvaliti svim medijskim kućama čiji su predstavnici danas cijeli dan, unatoč lošem vremenu, bili pred zgradom suda kako bi javnost izvijestili o sudskoj odluci. Naravno, zahvaljujem i svima koji su izvještavali o ovom događaju a nisu stigli poslati svoje dopisnike. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stup svakog demokratskog društva i nitko ga nema pravo ograničavati”, zaključio je Todorić.