“To dijete je silom uvučeno u auto, ljuti me što sudac nije bio tamo”

FACEBOOK

Nakon jučerašnjeg dramatičnog provođenja ovrhe u Splitu nad 8-godišnjim Cesareom Avenatijem, ljutnju zbog načina na koji je ona provedena izrazio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je najavio i da je zatražio očitovanja.

Ministar smatra da je na mjestu provođenja ovrhe zbog osjetljivosti slučaja svakako trebao biti sudac.

“Uz primjenu sile to je dijete uvučeno u auto. Ispitat ću sve činjenice i onda odlučiti koje ćemo korake poduzeti. Mene jako ljuti da sudac nije bio ondje i čekam obrazloženje, jer se znalo da je to osjetljiv predmet, znalo se da je to dječak od 8 godina, znalo se da je javnost zainteresirana i da će biti puno ljudi ondje i mislim da se to trebalo drugačije organizirati”, poručio je ministar.

Dramatične scene koje su se odvijale prilikom provođenja ovrhe nad dječakom, odnosno način na koji je ona provedena, svima su zasmetale. Ministar kaže da su moguće i neke izmjene pravilnika u tom smislu.

Cesarea je otac jučer morao doslovce vući u automobil, dječak je zapomagao, a u Italiju su stigli navečer. Doznaje se da su majka Nina Kuluz i njezina sestra Vanja, koja je jučer nakon kraćeg privođenja zbog navodnog neovlaštenog snimanja puštena iz policijske postaje, noćas također krenule prema Italiji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI