Tjedan kiše, snijega, orkanske bure i niskih temperatura!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Za dijelove zemlje izdan crveni alarm, stižu oluje, moguće poplave i snijeg

Sa zapada je stiglo jako naoblačenje s kišom i padom temperature, a navečer se na sjevernom Jadranu očekuje jaka bura, u višem gorju vjerojatno i snijeg. Oborina i vjetra bit će i u još hladnijem ponedjeljku, a u utorak ponovno stabilnije i malo toplije.

U središnjoj Hrvatskoj kiše je mjestimice bilo već prijepodne, a u drugom dijelu dana očekuju se i izraženiji pljuskovi. Zapuhat će umjeren, prema kraju dana povremeno i jak sjeverni vjetar, uz koji će biti zamjetno svježije nego jučer.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima umjereno i znatno oblačno, povremeno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Mjestimice može biti i olujnog nevremena i obilnije kiše. Potkraj dana, uz osjetni pad temperature zraka, u gorju višem od 700 m moguća je susnježica i snijeg. Uz obalu će puhati umjereno i jako jugo, a navečer će okrenuti na buru, ponegdje na udare i olujnu. Najviša temperatura zraka od 18 do 22 °C, u gorju između 13 i 15 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije naoblačenje s kišom i grmljavinom, uglavnom od sredine dana. Puhat će umjereno, prema otvorenome moru mjestimice i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 20 i 23 °C.

Podjednaka temperatura, uz umjereno i jako jugo, bit će i na jugu Hrvatske, gdje će prijepodne biti barem djelomice sunčano. Poslijepodne sve više oblaka, do kraja dana mjestimice i kiša i grmljavina, javlja HRT.



U utorak smirivanje vremena

I u ponedjeljak će u kopnenom području biti česte kiše, u gorju ponegdje i snijega, a u utorak će oborina biti još uglavnom u istočnoj Hrvatskoj te dijelu Like i unutrašnjosti Dalmacije. Od srijede daljnja stabilizacija vremena i djelomično razvedravanje, uz porast dnevne temperature, ali i pad noćne i jutarnje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI