TERORIST U BJELOVARU? Policija: ‘Da, crtao je ustaško znakovlje’

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, podiglo je optužnicu s kaznenim nalogom protiv I.B. zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari te poticanja na nasilje i mržnju a protiv M.B. i A.A. zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, odgovor je na upit Bjelovar.live.

Uočeni su grafiti uvredljivog sadržaja u vezi čega je provedeno kriminalističko istraživanje. Za počinjeno kazneno djelo su prijavljene tri osobe i to zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju”, potvrdili su iz policije a vezano za slučaj koji se, kako tvrde, djelomično po svom opisu može okarakterizirati kao čin terorizma.

Što su učinili „teroristi”?

U razdoblju od 1.-8. svibnja, u Velikom Prokopu, mjestu sa svega 40 stanovnika većinom srpske nacionalnosti, počinitelji su po prometnim znakovima i kolniku ispisivali ustaške znakove poput „za dom spremni” i „ustaše Dišnik”. Dišnik je, naime, mjesto od 300-tinjka stanovnika od Velikog Prokopa udaljeno 15 kilometara.

Dodatno policijsko objašnjenje 



Riječ je o kaznenom djelu koje po katalogu kaznenih djela pripada liniji “terorizma, ratnih zločina i ekstremnog nasilja” a dodaju i kako je to “kazneno djelo jedino iz područja terorizma koje su evidentirali ove godine”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI