Svjetski mediji Keleminca usporedili sa Šešeljem!

Marko Lukunic/PIXSELL

Agencija Associated Press A-HSP-u je također posvetila članak, kao i Buzzfeed

Nakon što je 100 novih časnika položilo „Prisegu domovini“ te nakon što su javno dali podršku Donaldu Trumpu, uzvikujući pritom glasno na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu “Za dom spremni”, vođa stranke Dražen Keleminec priveden je na ispitivanje, a vijest je odjeknula hrvatskim medijskim prostorom, mahom s nizom osuda ovakvog skupa. Još mračniji pečat na situaciju ostavile su zastave koje su A-HSP-ovci na skupu nosili, a među kojima je i ona američka i zastava Nacionalne partije Njemačke (NPD), koja zagovara nacističku ideologiju.

O skupu A-HSP-a nekoliko je članaka objavljeno i u svjetskim medijima. Do Trumpa nisu došli, ali ih je Buzzfeed negativno opisao u članku pod naslovom “Neonacisti mahali američkom zastavom i zakleli se Trumpu”. Spomenuli su ta da je na njihovo postrojavanje reagiralo i Američko veleposlanstvo, kao i da su vijorile tri zastave: američka, hrvatska i zastava NPD-a.

Agencija Associated Press A-HSP-u je također posvetila članak, spominjući Keleminca i Šešelja u istom kontekstu, samo u drugim zemljama.

Navode da je “skupina neonacista izvikivala slogane koji podupiru nacistički ustaški režim te da su glasno uzvikivali ‘Za dom spremni’.

Dodali su da je u Hrvatskoj nacionalizam u porastu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI