Suverenisti krenuli u predkampanju za europske izbore

screenshot

Oštrim skretanjem HDZ-a u lijevo na državnoj razini otvorio se ogroman prostor

Hrvatski suverenisti koje čine političke stranke Hrvatska kršćanska stranka (HKS), HRAST, građanske inicijative Istina o istambulskoj i Hrvatski bedem, u petak su javnom tribinom u Vukovaru krenuli u predkampanju za europarlamentarne izbore, pozvavši sve suvereniste na zajedništvo i zajednički nastup na njima.

„Iz Vukovara krećemo u pohod ne samo prema Bruxellesu nego prema promjenama u Hrvatskoj“, poručio je predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić.

Oštrim skretanjem HDZ-a u lijevo na državnoj razini, otvorio se, kaže, ogroman prostor i potreba za pravom suverenističkom opcijom koja će doista staviti hrvatske interese u središte.

Suvereniste podržavaju oni koji hrvatsku državu vide suverenom, kazao je Ilčić pozivajući na zajedništvo “jer jedino tako može doći do stvarnih promjena u Hrvatskoj”.

„Hrvatskoj je potrebna suverenistička politika u Europskom parlamentu. Protiv smo uvođenja eura jer je to prerano, a Hrvatska se krvavo izborila za svoju državu pa i nacionalnu valutu da bi je se tako lako odrekla. Potrebno je oštrije nastupiti prema Srbiji i njenom pristupu Europskoj uniji dok god se ne riješe sva otvorena pitanja, od granica do pitanja nestalih, povrata kulturnog blaga i ratne odštete“, poručio je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.



Naglasio je i kako je eurozastupnica HKS-a Ruža Tomašić najaktivnija zastupnica koja je pokazala kako se za Hrvatsku bori u Europskom parlamentu. “Suprotstavljala se i Istambulskoj konvenciji i Marakeškom sporazumu ali i višekratno upozoravala da Srbije ne poštuje predpristupne uvjete, prvenstveno vezano za zaštitu hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini”, rekao je.

Pavliček je uz najavu skorašnjeg pristupa Hrvatskim suverenistima i jedne pravaške političke opcije izrazio uvjerenje da će suverenisti imati bar jednog eurozastupnika te da će to biti Ruža Tomašić jer „ona ne pripada hrvatskim političkim elitama već hrvatskom narodu“.

Europarlamentarna zastupnica i potpredsjednica Ruža Tomašić rekla je da se radom dokazala kao najaktivnija europarlamantarka. istaknula je i da joj ljudi vjeruju, da ona vjeruje ljudima te da se zajedno može puno toga postići.

Podsjetila je i na svoju javno obznanjenu želju da ode u mirovinu sa završenim poslovima vezanim za zakon o višegodišnjem planu upravljanja malom plavom ribom, što bi, ističe, bila kruna njene karijere.

„Od tog zakona još ništa, a bojim se da bi bez mog utjecaja Talijani mogli završavati posao te sve otići u njihovu korist“, objasnila je Tomašić motive kandidature. Dodala je i kako je u pitanju 10.000 radnih mjesta te kako Hrvatska sada izlovljava oko 60.000 tona sitne plave ribe kao i da postoje namjere ograničenje po kojima bi svi skupa izlovljavali 50.000 tona što bi, kaže, bilo pogubno za hrvatske ribare.

Pozvala je Vukovarce da daju glas “onome tko je radio za hrvatske interese, onome tko nije išao u Bruxelles po mišljenje nego sa svojim mišljenjem”.

I dopredsjednik HRAST-a Hrvoje Zekanović pozvao je na zajedništvo sve suverenističke snage u Hrvatskoj te poručio da će hrvatski narod imati priliku izboriti se u EU parlamentu za svoja prava kada u Hrvatskoj bude postojala prava, snažna, suverenistička opcija.

Umirovljeni general Željko Sačić ustvrdio je, među ostalim, kako nasuprot hrvatskih suverenista stoji globalistička ideja kojoj nije stalo niti do zaštite hrvatske države, niti do zaštite hrvatske obitelji i tradicionalnih hrvatskih vrednota jer da jest “ne bi se dogodila ni Istambulska konvencija, niti bi se sprječavali referendumi, niti bi se okretalo leđa hrvatskoj, vukovarskoj žrtvi kada ona vapi za pravdom“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI