Surađujem s majkom Jean-Michela: ‘Potraga za njenim sinom je zaustavljena, EU će za to saznati!’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U neformalnom razgovoru s Ružom Tomašić, hrvatskom zastupnicom u EU parlamentu, doznajemo kako je odnedavno u bliskoj suradnji s Lyliane Fournier, majkom francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera koji je kao pripadnik HOS-a ubijen na Ovčari:

Odlučili smo podijeliti pismo koje je napisala njegova majka, a posebno nam je važno da ga pročitaju francuski zastupnici. Oni nedovoljno znaju tko je bio njihov sugrađanin i što je učinio za Hrvatsku”, kazala nam je Ruža Tomašić i otkrila koji je, zapravo cilj i sadržaj pisma:

Riječ je o tome da nakon toliko godina nisu pronađeni ostaci francuskog heroja, kao niti ostaci cijelog autobusa ljudi. To je neoprostivo. Ovčaru je trebalo još davno temeljito prekopati i istražiti. Međutim, lakše je sve obustaviti, na sve zaboraviti i sve oprostiti. Cilj nam je probuditi svijest o ovome, ali i institucije koje taj posao moraju odraditi”, izjavila je Ruža Tomašić koji slučaj zanemarivanja istrage o ostacima ubijenih na Ovčari, preko EU parlamenta želi podići na jedan viši nivo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI