Sumnjivo poslovanje: IDS prodavao ćevapčiće u Puli, novac netragom nestao

Dusko Marusic/PIXSELL

Ti su se artikli prodavali posjetiteljima na fešti MO Kaštanjer po višim cijenama, bez izdavanja računa te je ostvarena zarada za koju nema izvješća o iznosu

SDP-ov vijećnik Marino Percan i nezavisni vijećnik Željko Popović danas su upozorili na sumnjivo trošenje novca, nepoštivanje donesenih odluka i tajno postavljanje bazne stanice nedaleko objekata u kojima borave djeca, a za koje krive Mjesni odbor Kaštanjer u Puli, u čijem vijeću većinu ima IDS, piše iPress.

Mjesni odbor je kupio ćevapčiće u mesnici „Dames” u iznosu od 3.820 kn te druge artikle u trgovini „Grga” u iznosu od 8.770 kn.

Ti su se artikli prodavali posjetiteljima na fešti MO Kaštanjer po višim cijenama, bez izdavanja računa te je ostvarena zarada za koju nema izvješća o iznosu, o tome gdje su novci završili, po kojim su se kriterijima i kome podijelili te tko je o tome donio odluku, rekao je Percan te naglasio da MO nije donio odluku o raspoređivanju tog novca, niti je on prikazan u financijskom izvješću za 2016. godinu.

Također, nenamjenskim smatraju trošenje 6.193 kn u restoranu „Epularij”, bez odgovarajuće odluke Vijeća.

Zbog navedenog vijećnici traže ostavku IDS-ovog predsjednika MO-a Valtera Bilića, pozivajući ujedno nadležne službe da ispitaju način trošenja novca u ovom mjesnom odboru.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI