Sukob HRT-a, HND-a i Sanje Mikleušević Pavić: HRT spreman na pomirenje

wikipedia

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu danas je održano pripremno ročište u predmetu HRT protiv HND-a i predsjednice Ogranka HND-a na HTV-u Sanje Mikleušević Pavić.

Hrvatska radiotelevizija je, sukladno Zaključku saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, predložila sudu na današnjem ročištu da odredi zastoj postupka kako bi se pokušalo mirenje između stranaka HRT-a i HND-a te Sanje Mikleušević Pavić u sporu koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu, priopćili su s HRT-a.

“Ističemo, kako je u posljednje dvije godine objavljeno gotovo 100.000 članaka u tisku i na Internetu, od čega je Hrvatska radiotelevizija u tom periodu podnijela svega 33 tužbe radi zaštite ugleda i časti Hrvatske radiotelevizije, budući su u pojedinim tekstovima iznošene neistinite i netočne tvrdnje, a da se o tome Hrvatsku radioteleviziju kao drugu stranu nije ništa pitalo, ili pri objavi nije uvažen odgovor Hrvatske radiotelevizije. Hrvatska radiotelevizija ovim putem izražava spremnost u mirnom postupku postići dogovor s nakladnicima”, rekli su s HRT-a.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Hrvoje Zovko, rekao je za N1: “Oni su danas predložili mirenje, mi ne odbijamo razgovor, no nismo se mogli očitovati dok ne saznamo što HRT zapravo nudi. HND je bio za dijalog cijelo vrijeme, međutim HRT je taj koji je pokrenuo lavinu tužbi protiv medija. Naš je stav da HRT treba povući sve tužbe koje je podnio protiv HND-a, novinara i medija”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI