Štromar: „U svakodnevnoj sam komunikaciji s premijerom“

0
409
screenshot

Povodom blagdana Svih svetih izaslanstvo HNS-a, predvođeno potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj

Izaslanstvo HNS-a, predvođeno potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, u srijedu je obišlo i posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, te osnivača HNS-a Krešimira Džebe, Ante Mike Tripala, Dragutina Haramije i Srećka Bijelića.

Ti ljudi su uvijek bili praktični, sjećam se 1992. i Vlade nacionalnog spasa kad je Savka potpisala taj sporazum i kad je državi stvarno trebalo jedno ujedinjenje. Mi smo sada nešto takvo isto učinili, kako bi država bila stabilna i mogla funkcionirati u dobrom smjeru. Siguran sam da bi oni napravili isto”, odgovorio je Štromar na pitanje bi li osnivači HNS-a bili zadovoljni s koalicijom s HDZ-om.

Loading...

Štromar je komentirao i medijske napise da u HNS-u nisu sretni brzinom kojom premijer Andrej Plenković donosi odluke, ali ni načinom na koji se upravlja državom te da zbog toga traže sastanak s premijerom.

Mi imamo svakodnevnu komunikaciju s premijerom, s užim timom iz HDZ-a. Uvijek ćemo to raditi, ali nećemo komunicirati preko medija”, prenosi N1.