Stiže zima! Pripremite se na temperature ispod nule i snijeg

Do Božića nas dijele dva tjedna tako da je meteorolozima teško prognozirati hoće li on biti sa snijegom, ali snijega će biti sljedećih dana i to obilnijeg, javlja HRT.

Sljedećih dana velika promjena vremena donijet će nam prvi obilniji snijeg. U srijedu će biti djelomice sunčano i još malo hladnije. U unutrašnjosti uz prolazno više oblaka može zalepršati pokoja pahulja, dok će na Jadranu uz naoblačenje u noći na četvrtak padati i kiša. Najniža temperatura sutra će biti od -5 do 0, dok će najviša dnevna biti od 3 do 7 na kopnu, a na obali do 12.

Četvrtak će donijeti još više oblaka i snijega, koji će ponajprije padati u gorju. No u petak će biti većinom oblačno sa snijegom, osobito prema kraju petka te u subotu. Ponegdje će biti obilniji. Snijeg bi mogao pasti i na Jadranu, ali pomiješan i sa kišom.

Dok će u unutrašnjosti Dalmacije većinom padati kiša, u Lici i na istoku moguća je kiša koja se smrzava na tlu stoga budite oprezni. Sjeveroistočni vjetar dodatno će spustiti temperature, pa će u nedjelju ujutro u brojnim mjestima biti iznimno hladno. Zagrepčani bi se tako u noći na nedjelju mogli smrzavati na minus 12, koliko bi moglo biti i u Delnicama ili Varaždinu, dok bi na Zavižanu moglo biti čak i toplije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI