Steve Bannon: ‘Suverenisti će preuzeti kontrolu u EP-u’

Wikimedia Commons

Steve Bannon, bivši glavni strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazao je u utorak da će, uz njegovu malu pomoć, populističke i protusistemske stranke nakon svibanjskih izbora preuzeti kontrolu nad Europskim parlamentom i Europskom unijom.

“Nijedna od tih stranaka ne treba mene da bi pobijedila”, rekao je Bannon na konferenciji za tisak u Rimu. “Najbolja stvar koju mogu napraviti za njih je ono što sam napravio za Trumpa … rekavši mu kad je zaostajao 10, 12, 14 postotnih bodova: ‘Možete pobijediti, samo se čvrsto držite svoje poruke i možete pobijediti’”, rekao je Bannon. “Ja sam tu samo kako bih bio … vođa navijača”, dodao je.

Bannon je najavio “potres” na europskim izborima u svibnju, na kojima će “suverenistički pokreti preuzeti kontrolu nad Europskim parlamentom, a kasnije i nad Europskom komisijom”.

Predvidio je da će Liga talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija postati najsnažnija stranka u Europarlamentu, te da će stranka oporbene francuske čelnice Marine Le Pen biti “treća ili četvrta” po snazi.

“Bannon Barbarin”, kako sam sebe predstavlja, u Europu nije došao kao turist, nakon što je u kolovozu 2018. napustio Bijelu kuću, već upravo kako bi, kao što je u SAD pomogao Trumpu, pomogao i europskim autentičnim predstavnicima naroda srušiti demagogijom oktroirane pseudodemokratske aparatčike poput Macrona. One koji su posve izgubili osjećaj lojalnosti svom narodu i pripadanja istom, i koji štite interese svog uskog kruga ultrabogatih socijalista na uštrb osiromašenog radništva koje je diglo prosvjed u Parizu. Usto, cilj mu je izbaciti iz igre parazitske Soroseve udruge koje mimo demokratskih procesa de facto upravljaju državama.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI