Srpski narko boss Šarić osuđen zbog pribavljnja lažnih osobnih dokumenata iz Hrvatske i BiH

screenshot

Šariću se na Specijalnom sudu sudi i zbog optužbi za šverc kokaina i pranje novca.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je narko bossa Darka Šarića na tri mjeseca zatvora jer je bosanske i hrvatske organe tražio da mu izdaju osobne dokumente na tuđe ime, odnosno Tomislav Savatović. Riječ je o trećoj točci optužžnice kojom ga je tužilaštvo teretilo, dok je po druge dvije točke optužba odbijena zbog zastare, prenose srpski mediji.

Ovo je prvostupanjska presuda tako da i tužilaštvo i Šarić imaju pravo žalbe.

Suđenje Šariću održano je u Centralnom zatvoru, gde inače boravi u pritvoru od uhićenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bijega predao organima Srbije. Treće osnovno tužžilaštvo u Beogradu optužnim prijedlogom Šarića je teretilo za tri kaznena djela navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja. Tužilaštvo je tražilo osam mjeseci zatvora.

Narko boss se teretio da je dvije godine prije pokretanja akcije “Balkanski ratnik” i obračuna države sa njegovom kriminalnom skupinom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložio falsificiranu osobnu iskaznicu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdata putovnica.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsificirani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta navedena zagrebačka adresa iz lažne putovnice.



Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdana i hrvatska osobna iskaznica na ime Tomislav Savatović. Šariću se na Specijalnom sudu sudi i zbog optužbi za šverc kokaina i pranje novca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI