Srpski ministar unutarnjih poslova nezadovoljan kaznom splitskim huliganima-traži OVO!

0
268
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL/Screenshot

Stefanović je rekao da, temeljem informacija koje su mu dostupne, nije riječ samo o “pet pojedinaca koji su se slučajno zatekli na stadionu”

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović nije zadovoljan presudom šestorici državljana Hrvatske koji su se za sudjelovanje u tučnjavi na nogometnoj utakmici Crvena zvezda – Partizan nagodili s tužiteljstvom za kazne od četiri do šest mjeseci zatvora, ali je poručio u srijedu kako će inzistirati da se istraga nastavi i neće se miješati u pravosudne postupke.

Ne mogu se miješati u sudske i tužiteljske postupke”, rekao je Stefanović, dok beogradski mediji prenose njegovo nezadovoljstvo kratkotrajnim kaznama zatvora.

Loading...

Stefanović je rekao kako će inzistirati da se istraga nastavi kako bi se mogla sagledati cjelokupna situacija i utvrditi tko je sve bio upleten u tučnjavu u kojoj su sudjelovala šestorica Splićana, a njih petorica su u međuvremenu s tužiteljstvom postigli sporazum o krivnji da bi dobili kazne od četiri do šest mjeseci zatvora koje će služiti u nekom zatvora u Srbiji. Beogradski mediji objavili su i da su u tijeku pregovori i sa šestim osumnjičenim.

Stefanović je, kako prenose beogradski mediji, rekao da, temeljem informacija koje su mu dostupne, nije riječ samo o “pet pojedinaca koji su se slučajno zatekli na stadionu”.

Srbijanski ministar policije inzsitira da se u nastavku istrage otkrije “kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni”, uz ocjenu kako je “očigledno da se iza tog događaja krije nešto krupnije”.

Zbog nereda i tučnjave na južnoj tribini Partizanovog stadiona u prosincu 2017. privedeno je 26 osoba, a ozlijeđeno ih je najmanje 20.

Poslije zatvora svakom od osumnjičenih bit će zabranjen ulazak u Srbiju sljedećih pet godina.