Srpski mediji: ‘Presuda Karadžiću je zločin, osudili su cijeli srpski narod…’

screenshot

Presuda Radovanu Karadžiću, koji je zbog ratnih zločina u BiH jučer osuđen na doživotnu robiju, nije svugdje dočekana s odobravanjem. Dio javnosti i medija u Srbiji i Republici Srpskoj zgrožen je presudom koju opisuju neprevedenom uz česti argument kako imaju dojam da se sudilo “samo Srbima” i željelo Srbe proglasiti “jedinim krivcima za ratove u bivšoj Jugoslaviji”, prenose 24 sata.

U skladu s tim su i naslovnice današnjih novina u Srbiji i srpskom dijelu BiH.

“Nepravda, ovo je presuda cijeloj naciji”, stoji na naslovnici Kurira uz fotografiju Radovana Karadžića koji gleda u pod.

Informer na naslovnici piše: “Strašna nepravda: Haški zločin, Karadžiću doživotna”. Ističu i da ga tijekom suđenja nijedan konkretni dokaz nije povezao sa zločinima.

“Ovo nema nikakve veza sa pravdom”, objavljuju na naslovnici Večernje novosti citirajući Radovana Karadžića.



Blic ne napada presudu već na svojoj naslovnici piše kako je dobio doživotnu za genocid u Srebrenici.

Na naslovnici Alo-a ističe se kako je Karadžić osuđen na smrt iza rešetaka.

Politika priču dana prati hladnim naslovom “Doživotni zatvor za Radovana Karadžića”.

Na naslovnici “Danasa” piše kako je Karadžić dobio doživotnu zbog zločina i genocida.

Srpski Telegraf pak tvrdi kako imaju svjetsku ekskluzivu te donosi naslov “Prve fotke Karadžića iz bijega koje je snimila CIA”.

Glas Srpske iz Banja Luke presudu prati naslovom “Karadžiću doživotni zatvor” dok tamošnja televizija RTRS uglavnom objavljuje izjave političara iz Republike Srpske koju presudu nazivaju “skandaloznom”, “ciničnom” kao i “dokazom pristranosti Haškog tribunala”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI