‘SRBSKA ČAST’: Jeziva paravojna jedinica RS-a u službi Milorada Dodika

0
618
facebook

Milorad Dodik danas je opovrgao bilo kakvu vezu sa paravojnom skupinom “Srbska čast” na čiju je povezanost upozorio  ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić. Iako je član Srpske demokratske stranke (SDS), Mektić nije porekao niti da je Dodik ovu jedinicu uspostavio uz pomoć Moskve.

Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to”, izjavio je Mektić, a čini se kako to i neće biti tako teško obzirom da su se ovi paravojnici prije mjesec dana pojavili u skupštini RS-a, te se tom se prigodom i fotografirali s Dodikom.

screenshot
Loading...

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njezinih građana, a konstrukcije koje su se pojavile u pojedinim medijima da predsjednik Republike Milorad Dodik uz potporu Moskve uspostavlja paravojne jedinice su izuzetno opasne i nisu u funkciji informiranja građana”, priopćeno je iz Dodikova ureda.

Unatoč ovom demantiju navoda o povezanosti Dodika i skupine istreniranih, naoružanih muškaraca u “fantomkama”, ostaje nejasno kako će predsjednik RS-a objasniti njihovo gostovanje u parlamentu.