Srbi paradiraju uz “Marš na Drinu”, Vučić citirao Tita

Foto: Ministarstvo obrane Srbije

Srpski predsjednik je parafrazirao poruku Josipa Broza Tita: "Živimo kao da će 100 godina biti mir, a budimo spremni zemlju braniti u svakom trenutku."

Uoči  vojno-policijskog mimohoda u povodu Dana pobjede saveznika u 2. svjetskom ratu Aleksandar Vučić je u Nišu rekao kako je “političko-sigurnosna vrlo složena, ali će se Srbija ponašati vrlo odgovorno i čuvati mir i stabilnost”.

Srpski predsjednik je parafrazirao poruku Josipa Broza Tita: “Živimo kao da će 100 godina biti mir, a budimo spremni zemlju braniti u svakom trenutku.”

Postrojbe policije i vojske su sve pripremljenije, obučenije i opremljenije, rekao je Vučić, naglasivši kako je “proračun za obranu nikada veći”.

“To olakšava poziciju jednoj relativno maloj, ali neovisnoj zemlji da vodi neovisnu politiku”, ocijenio je Vučić, istaknuvši da je cilj “odvraćanje potencijalnog agresora”.

On je za danas najavio nalete MiG-ova 29 te helikoptera MI-35 te rekao da je, uz kupnju tri helikoptera MI-17 i narudžbe tri Pume i H-145, Srbija, uz Poljsku, Mađarsku i Rumunjsku, “najveći naručitelj helikoptera u ovom dijelu svijeta”.



Današnji vojno-policijski mimohod “Obrana slobode” Vojske Srbije i MUP-a, na kojem je najavljeno sudjelovanje više od 4000 vojnika i policajaca, 380 borbenih vozila te 40 zrakoplova i helikoptera, osim toga ima još mimohod pješačkog i motoriziranog ešalona, nalet zrakoplovnog ešalona te padobranski desant.

U mimohodu će sudjelovati i veterani vojske i policije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI