SRBI: ‘Evo što vam je sve slagao kod Stankovića’

screenshot

Priopćenje “povodom neistina izjavljenih od strane gospodina Pupovca u emisiji „Nedjeljom u 2“ koje je na medijske adrese odaslao Glavi savjet DSS-a, niti malo ne štedi predsjednika SDSS-a i SNV-a. Članovi Demokratskog Saveza Srba u otvorenom pismu tvrde – Milorad Pupovac je lagao:

“Gostujući u emisiji HRT-a, “Nedjeljom u 2”, Milorad Pupovac iznio je niz laži nakon objavljenog priloga u kojem su se bivša potpredsjednica SKD “Prosvjeta” Sretenka Čaović i glavni sekretar DSS-a Siniša Ljubojević kritički osvrnuli na njegov rad.

Gđa. Čaović izjavila je da pozna Pupovca niz godina te da isti ima osobina koje cijeni kao i dobrih postupaka, ali da se ne slaže sa njim oko njegovog političkog djelovanja i nametanja njegove stranke u svim udruženjima Srba u Hrvatskoj. Kao dokaz njenih tvrdnji, izdvojila je SKD “Prosvjetu” koja je bila nestranačko udruženje sve do decembra 2017. godine, kada je pod utjecajem i ličnim anganžiranjem Pupovca došla pod kontrolu SDSS-ovaca.

Bivši predsjednik SKD “Prosvjeta” i glavni sekretar DSS-a Siniša Ljubojević, u prilogu emisije “NU2” tvrdi da Pupovac živi dok žive problemi Srba u Hrvatskoj pa mu je interes ne rješavati probleme srpske zajednice, te da nismo zaboravili tko je glasao za Ustav kad su Srbi postali nacionalna manjina, tko je glasao za izmjene Zakona o prebivalištu i tko je prećutno “amenovao” ulazak Hrvatske u EU bez rješavanja penzija, obnove kuća i drugih problema. Napad desnice na njega scenarij je koji pomaže oboma da prežive vremena promjena.

U nedostatku pravih argumenata gospodin Pupovac je na ove navode odgovorio sa nizom lažnih tvrdnji. Jedna od njih je da je gđa. Čaović, bivša potpredsjednica SKD “Prosvjeta” bila član SDSS-a iako zna da nema ni dana stranačkog staža.



Povezivao je bivše rukovodstvo Prosvjete sa Hasanbegovićem i Karamarkom iako je upravo on održavao na životu brojne HDZ-ove vlade. Ustvrdio je da je “Prosvjeta” poslužila za financiranje nekih stranaka, aludirajući na DSS iako je on taj koji koristi proračunski novac dodijeljen SNV-u za protežiranje SDSS-a. Optužio je druge i za dug od 1,6 mil.kuna, a dugovi su nastali upravo u doba 14-ogodišnjeg predsjedanja „Prosvjetom“ od strane Čedomira Višnjića, člana SDSS-a. Htio je povezati i svog dugogodišnjeg saradnika Raškovića sa spomenutim rukovodstvom Društva.

Milorad Pupovac govori neistinu kako bi diskreditirao bivše rukovodstvo SKD “Prosvjeta” i dio ljudi u rukovodstvu DSS-a jer se boji političkih i društvenih promjena u srpskoj zajednici.

Njegov politički položaj gradio se novcem namijenjenim za rješavanje problema srpske zajednice i neupitno je da on ima veliki utjecaj u hrvatskom društvu. Istina je i da srpski narod sve teže živi, a politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora, za što je on kao dugogodišnji predstavnik zajednice odgovoran jer nije politički utjecaj koristio za položaj zajednice već za samog sebe.

I danas, 27 godina nakon samostalnosti Hrvatske, 21 godinu nakon mirne reintegracije, uz sve probleme s kojima Srbi žive, Pupovac se ne bavi rješavanjem istih već daljnjim razaranjem srpske zajednice. Umjesto da sluša puls naroda i „skuplja glave“ radi jedinstvene političke borbe, on energiju troši na uništavanje institucija i pojedinaca koji se ponekad ne slažu sa svakim njegovim stavom i postupkom.

GLAVNI SAVJET DSS-A

Facebook Comments

Loading...
DIJELI