Spisi nestaju kao vjetar: Nema niti iskaza prostitutki koje su se družile s poznatim osobama

dorh

Zanimljivo je da na suđenju, koje je bilo zatvoreno za javnost, navodno nije doneseno nikakvo rješenje kojim se određeni dokumenti, primjerice službene zabilješke koje se ne mogu koristiti kao dokaz, izdvajaju iz spisa

Situacija oko slučaja elitne prostitucije i ‘pucanja’ mjera tajnog nadzora s čim se dovodilo u vezu tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića Vasu, postaje sve zanimljivija i poprima, za sustav, sve pogubnije razmjere. Službeno je potvrđeno da je državnoodvjetnički spis o radnjama i mjerama poduzetima radi otkrivanja osoba koje su odale tajne mjere nestao iz nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Prema neslužbenim informacijama koje je jučer dobio Jutarnji list, postoji velika vjerojatnost da je nestao i dio sudskog spisa vezanog uz sam predmet tzv. elitne prostitucije, koji se 2011. vodio na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Prema tim izvorima, u tom pravomoćno okončanom i u međuvremenu arhiviranom predmetu nedostaje 11 stranica. Gdje su i kako su nestale, na spomenutom sudu tek treba utvrditi.

Postoji mogućnost da je tih 11 stranica u određenoj fazi postupka izdvojeno iz spisa i pohranjeno na zasebnom mjestu, pa da će se ubrzo pronaći. Međutim, zanimljivo je da na suđenju, koje je bilo zatvoreno za javnost, navodno nije doneseno nikakvo rješenje kojim se određeni dokumenti, primjerice službene zabilješke koje se ne mogu koristiti kao dokaz, izdvajaju iz spisa. Tako se službene zabilješke i danas nalaze u arhiviranom spisu, ali navodno ne sve.

Podsjetimo nad poznatim fizioterapeutom Nebojšom Perunovićem Pančom i nekoliko djevojaka za koje je postojala sumnja da se bave organiziranjem prostitucije već prije ljeta provodile su se posebne mjere tajnog prisluškivanja. Međutim, u dva navrata te su mjere “pukle” odnosno istražitelji su po ponašanju nadziranih osoba shvatili da su saznale da ih se prisluškuje.



MUP je, kako je sada i potvrđeno, o tome sredinom lipnja izvijestio nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Nakon toga, navodno upravo na prijedlog tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića, provođenje tajnih mjera “preseljeno” je iz Zagreba u Rijeku. One su na koncu i urodile plodom te su sredinom srpnja uslijedila uhićenja kasnije procesuiranih osoba. Otkrilo se tko je organizirao prostituciju, koje su djevojke prodavale svoje usluge, kao i dio njihovih klijenata. Sukladno zakonu, kazneno su odgovarali samo organizatori podvođenja, a druge djevojke i njihovi klijenti trebali su biti svjedoci u postupku, piše Jutarnji list

Facebook Comments

Loading...
DIJELI