Smrt mladog 24-godišnjeg vatrogasca Ivana Galekovića potresla javnost

Facebook

U subotu u popodnevnim satima u Velikoj Gorici  dogodila se tragedija kada je došlo do požara u jednoj kući, kada je poginuo mladi vatrogasac Ivan Galeković (24).

Kuća se zapalila u Ulici Mate Lovraka, a prilikom gašenja požara ozlijeđena su dvojica vatrogasaca. Jednog su morali reanimirati i bio je u teškom stanju te je naknadno preminuo u bolnici.

Od kolege vatrogasca, drugi vatrogasci redom se opraštaju a i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić putem Facebooka je napisao:

“Beskrajno tužna večer za naš grad… Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen.

Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću! Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut.



Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni”.

U programu N1 televizije sućut je izrazio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković:

“Teško nam je svima u sustavu vatrogastva, a najteže je njegovoj obitelji”, rekao je. “Jako je teško kada vam kolega umre, i još mu je otac vatrogasac, i zato smo poduzeli ove dodatne mjere”.

Na Facebook stranici “Vatrogasci-Oni su naši heroji” stoji objava:

“Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u Crno…??

Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće u V. Gorici…
Bilo mu je tek 24 godine.. Bog sebi uzima samo najbolje.. Brate po vatri Počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas…

Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama..

Vatrogasac nikad ne umire,on vječno živi u srcima onih koje je spasio…”, objavili su.

Iz PU zagrebačke kažu kako je požar u kući 39-godišnjaka izbio iz zasad neutvrđenih razloga.

“Požar je najvjerojatnije izbio u stanu u potkrovlju kuće u kojem u tom trenutku nije bilo nikoga.

Požar su ugasili vatrogasci, kojom prilikom su ozlijeđena dva vatrogasca (24, 44). Ozlijeđeni 24-godišnji vatrogasac je u 19 sati preminuo u KBC Zagreb, dok je 44-godišnji vatrogasac zadržan na liječenju u KBC Zagreb.

Očevid će se nastaviti danas zajedno s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja.

Tijekom požara nitko drugi nije ozlijeđen”, kaže se u priopćenju PU zagrebačke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI