SMILJANI SRNEC ODREĐEN PRITVOR: Pokazala visok stupanj kriminalne volje i bezosjećajnosti

dnevno.hr

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, u srijedu ujutro ispitana je u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, nakon čega je odvedena u istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Igor Pavlic, glasnogovornik Općinskog suda u Varaždinu rekao je da je istražna sutkinja odredila istražni zatvor protiv osumnjičene, jer je zaključila da postoji osnovana sumnja da je ona počinila kazneno djelo ubojstva na štetu svoje sestre, čime je ostvaren temeljni uvjet za određivanje zatvora, javlja N1.

Osim toga, postoji i opasnost od utjecaja na svjedoke, kao i opasnost od ponavljanja kaznenog djela, jer je osumnjičena pokazala izrazito visok stupanj kriminalne volje, upornosti i bezosjećajnosti.

Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, počevši od 16. veljače, kad je uhićena.

“Ovo je bilo ročište za određivanje istražnog zatvora, tu osumnjičena nije iznosila svoju obranu, a što se tiče svih ostalih detalja, oni su tajna”, rekao je Pavlic, dodavši da je i službeni nalaz obdukcije još uvijek tajan.



Podsjetimo, osumnjičena 45-godišnja Smiljana Srnec je od subote, 16. veljače u pritvoru u međimurskoj Policijskoj upravi zbog osnovane sumnje da je počinila ubojstvo. Policija je tada objavila kako postoji sumnja da je nađeno tijelo njezine sestre Jasmine Dominić, koja se kao nestala vodila od 2005., a nije viđena od 2000.

Tijelo Jasmine Dominić nestale prije 19 godina pronađeno je ove subote u zamrzivaču obiteljske kuće međimurskom selu Palovcu. Pretpostavlja se kako je 45-godišnja Smiljana sa svojom obitelji gotovo 20 godina živjela u kući u kojoj je u zamrzivaču držala leš vlastite sestre.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI