Sladoljev o pucnjavi na Vukomercu: ‘Božinović, Bandić i Kajtazi odgovorni su za ugrozu naših sugrađana!’

screenshot

Oružani sukobi kraj osnovnih škola dokaz su da gradonačelnik Bandić ne mari za svoje sugrađane

Mostov saborski zastupnik Marko Sladoljev oglasio se povodom obračuna koji se odvio u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici, na području zagrebačkog Vukomerca. Podsjetimo, došlo je do fizičkog obračuna više osoba romske nacionalnosti koje su bile naoružane, u neposrednoj blizini osnovne škole. Građani su prijavili događaj policiji nakon što je kvartom odjeknulo nekoliko pucnjeva.

Građani Zagreba više ne mogu računati niti na osnovnu zaštitu i sigurnost, zaključak je nakon jučerašnjeg obračuna dvije obitelji u kvartu Vukomerec. Sukob s kojim su upoznati svi stanovnici Vukomerca, ali i sve nadležne institucije, traje već godinama i kulminirao je pucnjavom u neposrednoj blizini Osnovne škole Vukomerec”, prokomentirao je Mostov saborski zastupnik Sladoljev.

Prozvao je za odgovornost ministra Božinovića, gradonačelnika Milana Bandića te zastupnika romske nacionalne manjine, Veljka Kajtazija.

Smatram da su za ovu neposrednu ugrozu naših građana odgovorni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zastupnik Kluba nacionalnih manjina Veljko Kajtazi i gradonačelnik Milan Bandić. Ovaj sukob dvije obitelji samo je jedan u nizu koje stanovnici Vukomerca već godinama prijavljuju policiji. Nadležni nisu reagirali i samo je puka sreća i pravovremena reakcija građana spriječila ono najgore.“, izjavio je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev.

Potvrđeno je da je dan ranije bilo i međusobnih prijetnji pištoljima, zbog čega je policija patrolirala naseljem. Postavlja se pitanje zašto nisu ranije poduzete radnje koje bi prevenirale ovaj obračun.



Posebno zabrinjava činjenica da se ovim postupanjem pokazuje građanima da nadležne institucije ne mogu brinuti o njihovoj sigurnosti. Nažalost, oružani sukobi kraj osnovnih škola dokaz su da gradonačelnik Bandić ne mari za svoje sugrađane. S druge strane, zastupnik Kajtazi dobro je upoznat s pojedinim sukobima koji pogađaju romsku nacionalnu manjinu i neophodno mora surađivati s vlastima za dobrobit svih naših građana. Posve razumijem zabrinutost roditelja i još jednom apeliram na odgovorne da učine sve kako bi zaštitili naše najmlađe.“, zaključio je Sladoljev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI