Šešelj haškom tužitelju: “Neka mi popuši ku*ac!”

YouTube Screenshot

Vojislav Šešelj, vođa srpskih radikala, besramno je udario po haškom tužiteljuSergeju Brammertzu koji je bio u posjetu Beogradu, gdje se sastajao s tamošnjom ministricom pravde Nelom Kuburović, javnom državnom tužiteljicom Zagorkom Dolovac i tužiteljicom za ratne zločine Snežanom Stanojković.

S njima je razgovarao o primjeni nacionalne strategije za procesuiranje počinteljaca ratnih zločina, regionalnoj pravosudnoj suradnji u predmetima za ratne zločine ipodršci Haškog tribunala srpskim vlastima u zadovoljavanju pravde u tim procesima. Iako mu je Šešelj poručio kako će doći do fizičkog obračuna ako se sretnu, usporedivši ga s majmunom, do toga ipak nije došlo. Došlo je i do te razine da je Šešelj u svom stilu rekao kako ga je tužitelj trebao oralno zadovoljiti, ali nije stigao jer je imao druge “klijente” iz režima.

“Sljedeći put kad dođe, neka odmah na aerodromu zove da pošaljem auto po njega, pa da dođe prvo do mene”, rekao je Šešelj za srpske medije.

“Šta drugo da mu poručim nego da je majmun i da mi popuši ku*ac. O pravu nema pojma!”, rekao je Šešelj.

Ovo nije prvi put da Šešelj u javnost istupa s ovakvim primitivnim izjavama, među koje se  mogu uvrstiti i naslovi njegovih knjiga kao što su “U čeljustima kurve del Ponte”, “Rimska kurija vječito žedna srpske krvi”, “Antikristov namjesnik, zlikovački rimski papa Benedikt Šesnaesti”, “Hitlerovi najverniji sljedbenici Helmut Kol i Hans Genšher”,  “Rimokatolički zločinački projekat vještačke hrvatske nacije”, “Lažljiva haška pederčina Džefri Najs”, “Haško bajramsko prase”, “Đavolov šegrt zločinački rimski papa Jovan Pavle Drugi” i mnoge druge.



Koncem ožujka 2006. godine Haški tribunal ga je prvostupanjskom presudom oslobodio po svih devet točaka optužnice, ali ga je 2018. ipak osudio na 10 godina zatvora, no s obzirom na to da je u pritvoru proveo 12 godina, Šešelj je danas slobodan čovjek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI