Šef partije uz građane: Bernardić je također protiv mirovinske reforme

screenshot

U subotu je na prosvjednom skupu protiv predložene mirovinske reforme predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao  da podržava prosvjed kako bi se izbjeglo “ono što u Hrvatskoj želi napraviti Vlada – nove socijalne slučajeve od umirovljenika”.

Bernardić navodi kako je “neprihvatljivo da se u Hrvatskoj svaka reforma lomi preko leđa najsiromašnijih, a posljednji je porezna reforma gdje Vlada dio poreza umjesto u rast najnižih plaća usmjerava u smanjenje PDV-a i tako pomaže vlasnicima trgovačkih lanaca, što je još jedan pokazatelj na koji način rade”. Naveo je kako se treba “spriječiti princip koji se želi uvesti – radi dulje, primaj manje i živi sve teže,” kazao je.

Šef SDP-a je rekao kako je njegovoj stranci cilj da da umirovljenici koji su odradili puni staž imaju mirovinu 75 posto prosječne plaće. Osim toga, Bernardić je kazao i kako je “u Hrvatskoj u protekle dvije godine na djelu politička trgovina u kojoj je Plenković otkrio koji je njegov cilj: premijerska fotelja, a ne interes građana”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI