SDP-ova Glasovac ljutito prokomentirala događaj na Pagu

screenshot

Sabina Glasovac, zastupnica SDP-a komentirala je slučaj na Pagu.

Progovorila je o nevinoj djece za koje se nada da će preživjeti. Psihičke rane koje su zadobili, navodi, pratit će ih cijeli život.

“Ne mogu tvrditi da je bilo propusta u sustavu socijalne skrbi, to će pokazati inspekcijski nalaz. Činjenica jest da se postavlja opravdano pitanje, ako je ova obitelj bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, što su djeca radila u takvom nesigurnom okruženju, u obitelji koja je očito zbog nekih stvari bila prijavljivana centru”, rekla je Sabina Glasovac (SDP) komentirajući slučaj oca u pagu koji je sa šest metara visine bacio svoje četvero djece.

Kako piše 24 sata, na pitanje treba li i ministrica Nada Murganić dati ostavku pokaže li se da je bilo propusta, Glasovac navodi da je prvo potrebno vidjeti inspekcijski nalaz. Za SDP-ovce Murganić je odavno treba dati ostavku zbog drugih stvari za koje je direktno bila odgovorna, poput pojedinih zakonskih prijedloga, pomoći Europske unije koja nije završila u siromašnim obiteljima, pa i nedavnog slučaja oca zlostavljača koji je ponovno zlostavljao svoju djecu.

“Posljednji slučaj je zgrozio cijelu Hrvatsku. To je nešto što ne možete shvatiti što je u toj glavi da se nešto tako dogodi. Ono što nas kao državu treba interesirati je da svakom djetetu i čovjeku osiguramo siguran život. Jesmo li to kao država napravili u ovom slučaju, to ćemo vidjeti. Meni je  vrlo teško sada bilo koga linčovati“, rekla je Glasovac.



Kako navodi, sada se može samo nekog kazniti, no važno je da se vidi ima li drugih slučajeva gdje isto tako djeca plaču ili su zlostavljana.

“Inspekcijski nadzor će pokazati je li tu bilo nasilja, zašto je ta obitelj uopće bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Vrlo je teško govoriti u situaciji kada su neke karte zatvorene, ali kad se dogodi ovakva stvar dođe vam da nekoga objesite. Nemojte me krivo shvatiti, ne promoviram nasilje, ali ovo su neke stvari koje su izrazito bolne i nadam se da će djeca preživjeti. Psihičke rane koje su zadobili će ih pratiti cijeli život. Tko će toj djeci vratiti to” zaključila je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI