Sberbank će imati 40 posto vlasništva Agrokora?

screenshot

Drugi čovjek Sberbanka, Maksim Poletajev, u utorak se sastao s premijerom Plenkovićem i Predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Nakon sastanka u Vladi Poletajev je rekao je da su blizu kompromisa u postizanju nagodbe.

Nakon sastanka u Vladi Poletajev je rekao je da su blizu kompromisa u postizanju nagodbe, da je  došlo do dramatične promjene situacije te kako će Sberbank zadržati svoj udio u Agrokoru, ali koliki bi on mogao biti nije htio reći. Poletajev vjeruje da bi nagodba mogla biti do kraja mjeseca.

Novinar Jutarnjeg lista Frenki Laušić rekao je u srijedu u Otvorenom da je, prema informacijama sudionika sastanka u Banskim dvorima, Poletaev uputio nekoliko poruka – da će sadašnji vjerovnici budući vlasnici Agrokora ostati minimalno 2 godine, da će Agrokor ostati čitav, a nakon 3-4 godine će se prodavati. Prilikom prodaje će se konzultirati Vlada.

Laušić je u Jutarnjem listu objavio i da je Poletaev ispričao da su u Sberbanku bili iznenađeni kada je Todorić u veljači 2017. u Moskvi priopćio da mu je potrebno dodatnih 100 milijuna eura, jer ih je ranije uvjerio da je refinanciranjem kredita iz studenog 2016. riješio problem likvidnosti. Poletaev se tada osobno založio za odobrenje tog kredita. Na sastanku u Zagrebu u srijedu poručio je i da svi moraju snositi dio gubitaka te da Todorić mora biti procesuiran pored hrvatskim sudovima. Sberbank će imati 40% vlasništva u Agrokoru, rekao je Poletaev, koji se sastao i s Udrugom dobavljača, prenosi HRT.

Podsjetimo, Poletajeva je jučer primila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. On ju je upoznao s viđenjem Sberbanka oko postizanja nagodbe za Agrokor, naznačivši predanost Sberbanka dugoročnom ostanku u ovoj tvrtci i dijalogu s ključnim partnerima, priopćeno je iz Ureda predsjednice.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI