RUŽA TOMAŠIĆ: Oružje ne ubija, ubija čovjek!

Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Policija i vojska ne mogu biti sveprisutne i zato ne mislim da bi bilo loše da među građanima na ulici, u restoranu ili šoping centru ima više onih koji legalno posjeduju oružje i koji mogu brzo neutralizirati napadače i onemogućiti ih u njihovom krvavom pohodu" – zaključila je

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić danas je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorila na temu nabave i posjedovanja oružja.

U govoru je istaknula da je u zapadnom svijetu trend maksimalnog ograničavanja nabave i posjedovanja oružja odavno uzeo maha. Država razoružava lojalne građane koji legalno posjeduju oružje i tako ih čini lakom metom kriminalaca i terorista koji svoje oružje kupuju na crnom tržištu svjesno kršeći zakone.

“Oružje ne ubija, ubija čovjek! Uloga države je da osigura da to oružje završi u rukama isključivo onih ljudi koji ni na koji način nisu ugroza za okolinu i da redovito kontrolira jesu li oni i dalje fizički i psihički spremni na odgovorno korištenje oružja” – naglasila je Tomašić.

Za kraj je rekla da je apsurdno da u ovo vrijeme rastuće terorističke prijetnje razoružavamo vlastite građane. “Policija i vojska ne mogu biti sveprisutne i zato ne mislim da bi bilo loše da među građanima na ulici, u restoranu ili šoping centru ima više onih koji legalno posjeduju oružje i koji mogu brzo neutralizirati napadače i onemogućiti ih u njihovom krvavom pohodu” – zaključila je.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI