Ruža Tomašić brutalno odgovarala Stankoviću

facebook

Aleksandar Stanković u svojoj emisiji Nedjeljom u 2 ugostio je najuspješniju hrvatsku europarlamentarku Ružu Tomašić.  Tomašić je proglašena jednom od najboljig parlamentaraca uopće, stoga je ideja da bude gošćom bila je više nego zaslužena.

Problem je nastao kada je Stanković, koji je  očito prepun predrasuda prema “desnoj” gošći pripremio sve vrste oružja, sam bio razoružan i to od samoga početka. Ova poznata pravašica na apsolutno sva njegova pitanja odgovarala je samouvjereno, trenutačno i smisleno.

Tako je voditelj, koji je u samom početku imao poprilično skeptičan, a na trenutke i neprijateljski “gard” prema Tomašić, na njezine odgovore sve više klimao glavom, a do kraja emisije se s većinom njezinig stajališta i složio.

Ruža je davala vrlo ljudske i neuvijene  odgovore na pitanja o situaciji u EU parlamentu i o mogućem ujedinjenju hrvatske desnice, pa tako nije poklekla ni na pitanju o tome zašto s lakoćom neke ljude naziva četnicima:

“Zato jer to jesu četnici. Ljudi koji su živjeli u Hrvatskoj a onda je oružano napali, za mene su četnici. To, naravno, nema apsolutno nikakve veze sa Srbima iz Hrvatske koji nisu bili dio te priče”, spremno je izjavila.



Na pitanje kako to da je kao euroskeptik završila u EU parlamentu, kazala je:

“Nikada nisam rekla da ne trebamo ući u Europsku uniju. Pronađite gdje sam to rekla… Objašnjavala sam kako nismo spremni za ulazak. I nismo bili… Pa, nismo ni sad. Nadali smo se da će nam ulaskom netko drugi riješiti probleme, ali to ne ide tako. Mi smo i dalje koruptivna država, to moramo riješiti sami.”, izjavila je.

Voditelj ju je također podsjetio na njezine izjave kako “oni koji ne vole Hrvatsku, ne trebaju u njoj živjeti”, odgovorila je:

“Pa, ne trebaju. Mi smo svi politički hrvati. Jel imamo hrvatsku putovnicu? Kad negdje dođemo, po putovnici nam vide da smo Hrvati. Neovisno jeste li rođeni u Bih, Srbiji ili Mađarskoj, politički ste Hrvati i ako pljujete po Hrvatskoj i ne volite je – onda trebate otići”, kazala je.

Stanković je na to replicirao riječima “kako to nemate na umu kada napadate Europsku uniju u parlamentu?”

“Imam je pravo kritizirati. Konstruktivna je kritika nešto drugo, a pljuvanje zemlje u kojoj živiš je nešto sasvim drugo”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI