Ročnica i nadređeni zatečeni u nedoličnom ponašanju?

Na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici u nedoličnom ponašanju zatečena je ročnica sa svojim nadređenim, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr koji navodi i da je sve rezultiralo istragom Vojne policije.

Pokušavajući od Ministarstva obrane doznati što se sve događalo u autobusu kojim su se vraćali i što je utvrdila istraga, stigao je odgovor koji prenosimo u cijelosti.

Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.



Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.

Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od “muhe pravi medvjeda”.

Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI