Ročište za Brodogradilište Uljanik odgođeno

Iako je za danas bilo najavljeno ročište na Trgovačkom sudu u Pazinu o sudbini brodogradilišta Uljanik, odnosno mogućeg otvaranja stečaja isto je odgođeno i to za 24. travnja.

Sudac Ivan Dujić je ročište odgodio nakon što je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić rekao da se jučer nakon sjednice Vlade sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem i užim timom Vlade, a kako bi razmotrili koji dio ponude strateškog partnera (Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka) nije prihvatljiv te razmotrili druga alternativna rješenja.

Po Bulićevim riječima, za sljedeći tjedan najavljeni su razgovori nadležnih državnih institucija s Europskom komisijom a vezano uz druga moguća rješenja u cilju nastavka restrukturiranja Uljanika. Odlukom o odgodi ročišta su zadovoljni i svi sindiklani predstavnici koji  smatraju da je odgoda ročišta u ovom trenutku bolja nego stečaj.

Budući da uprava zajedno s Vladom traži rješenje za oporavak brodogradilišta, nastavit će se razgovor s Europskom komisijom, upravom i stečajnim upraviteljem te radnicima koji su tražili odgodu stečaja. Radnici Uljanika i dalje ostaju u štrajku, potvrdio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac. Štrajkaški odbor pulskog Uljanika najavio je da će od ponoći dopustiti ulaz u krug brodogradilišta kooperantima koji su angažirani na polarnom kruzeru.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI