Rezultati najnovijeg istraživanja: Građani više vjeruju SDP-u nego HDZ-u

CroElecto –

Istraživanje CroElecto provodi se od 2016. godine, a ove ovih dana donosi iznenađujuće rezultate. Naime, SDP je rejtingom nadvisio Plenkovićev HDZ.

U Hrvatskoj u jednoj izbornoj jedinici bi da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor za SDP bi glasalo 23,32%, a za vladajući i više od pola desetljeća prvi po anketama HDZ 21,20%.

HDZ-ovim biračima postavljeno je i pitanje jesu li zadovoljni Plenkovićevim vođenjem stranke. Iako je 50,56% HDZ-ovih birača odbilo odgovoriti na pitanje, nezadovoljstvo Plenkovićem iskazalo je 28,89%, dok je samo 20,56% izrazilo zadovoljstvo smjerom u kojem Plenković vodi HDZ.

Ovoga bi mjeseca za listu Mislava Kolakušića glasalo više ljudi nego za Živi zid. Kolakušić bi računao na 2,94%, a Živi zid na 2,83%. Neovisni za Hrvatsku zabilježili su 2,71%. Drugim riječima, da su iduće nedjelje izbori, u Saboru bi sjedili SDP, HDZ i nacionalne manjine jer treća, četvrta i peta stranka zajedno nemaju ni 10%.

Neodlučnih ispitanika je čak 27,68%, a stranke sa značajnim postotkom još su HKS (2,12), Most, koji je potonuo na ispod 2% (1,88%) i stranka Ivana Pernara (1,06%). Preostale brojne stranke i nezavisne liste, uključujući GLAS i IDS (po 0,94%) ne prelaze jednopostotnu marginu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI