Radnici Uljanika čekaju vijesti iz Bruxellesa i spremaju tužbu protiv države

screenshot

Radnici Uljanika sa strahom očekuju vijesti o sudbini brodogradilišta nakon povratka pomoćnika ministra gospodarstva Zvonimira Novaka iz Bruxellesa. Više o rezultatima sastanka, kako je najavljeno, znat će se tijekom dana. Radnici se nadaju da će to biti odluka o početku restrukturiranja, a ne o stečaju, javlja HRT.

– Ako idemo u stečaj, morat će objašnjavati kako to da su nas zavlačili sedam mjeseci jer su mnogi mogli naći posao negdje drugdje, mnogi su mogli biti siti, a ne gladni. Razmišljamo i da tužimo hrvatsku državu za sve patnje i boli i što su nas zavlačili i nisu ispunjavali ono što su nam govorili. Govorili su da idemo u restruktiriranje za tjedan-dva, pa za dan-dva, govorili su čak i preko kojih banaka ćemo dobiti plaću. Velika, velika prevara radnika će biti na djelu, izjavio je Đino Šverko.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Darko Horvat ponovio je jučer kako je jedna od mogućih opcija da Jadrolinija gradi brodove u brodogradilištima u Puli i Rijeci. No problem je izazvala njegova nedavna tvrdnja – da bi se pritom trebala izuzeti iz procesa javne nabave i gradnju ugovoriti izravnom pogodbom.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI