‘PUTIN ‘ODUVAO’ KOLINDU’! Srbi ismijali susret: Pustio je da ga 45 minuta čeka na hodniku!

screenshot

Putin je Grabar Kitarović odmah na početku razgovora stavio do znanja da Rusija ne može i neće prijeći preko nacionalizacije potraživanja ruskih državnih banki

Prilikom susreta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina, zategnuta, hladna, a na trenutke i ignorantska atmosfera bila je više nego uočljiva.

Svoje viđenje ovog predsjedničkog susreta objavili su gotovo svi srpski mediji koji pišu kako je ruski predsjednik “oduvao” Kolindu Grabar Kitarović, a to su obrazložili zaključcima poput ovih: Vladimir Putin je hrvatsku predsjednicu ponizio pustivši je da ga 45 minuta čeka na hodniku rezidencije, na njen poziv da posjeti Hrvatsku se nije ni osvrnuo i jedina poruka koju joj je poslao jest da „Hrvatska ruskim bankama pod hitno vrati 1,3 milijarde eura koje je pronevjerio ‘Agrokor’ Ivice Todorića”.

Navode kako je „sastanak Putina i Kolinde bio je sve samo ne ugodan i prijateljski”:

Putin je Grabar Kitarović odmah na početku razgovora stavio do znanja da Rusija ne može i neće prijeći preko nacionalizacije potraživanja ruskih državnih banki. Također, poručio joj je i da je Moskva odlično razumjela ratoborne poruke i prijetnje Hrvatske u vezi s krizom u Ukrajini, odnosno u vezi s Krimom. Kada je nastala neugodna tišina, Kolinda je pokušala popraviti raspoloženje tako što je predsjedniku Putinu prenijela poziv da posjeti Hrvatsku, ali on se napravio da to nije čuo… – prepričavaju srpski mediji navode diplomatskih izvora.

Komentirajući ove navode, stručnjak za poreze Ivan Raonić izjavio je kako smatra da su dugovi Hrvatske zaista veliki i da je pitanje jesu li to u stanju vratiti:



Točno je da je “leks Agrokor” vrsta nacionalizacije imovine te firme, o čemu svjedoče presude privrednih sudova u Srbiji i Crnoj Gori koje ne dozvoljavaju njegovu primjenu u domaćim uvjetima. Neslužbeno se priča da je Grabar-Kitarović otišla u Rusiju zbog problema s potraživanjima Sberbanke. Koliko se inače ozbiljno shvaća Hrvatska i njena sposobnost vraćanja dugova, najbolje govori to što je Sberbanka već pokrenula međunarodnu arbitražu – zaključuje Raonić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI