Puhovski otkrio zašto Murganić nije za ministricu: “Ta žena je nesposobna”

0
438
screenshot

Ujedno, dotakao se i izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije te je uvjeren kako će HDZ ondje izgubiti apsolutnu većinu.

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da ministrica obitelji Nada Murganić nikada nije trebala postati ministrica, a svoje stajalište argumentirao je u razgovoru za N1 televiziju.

”Ta žena je nesposobna biti ministrica. Ona je u roku od pet dana promijenila stubokom definiciju obitelji – to je po sebi već bilo političko samoubojstvo. U drugom nizu stvari se ponašala potpuno nesposobno. Ne kontrolira sustav”, objašnjava Puhovski, dodajući da razlog za njenu smjenu nije samo Pag već i to što je nesposobna biti ministrica, kako politički tako i intelektualno.

Loading...

Ujedno, dotakao se i izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije te je uvjeren kako će HDZ ondje izgubiti apsolutnu većinu.

“Plenković je odlučio da su mu izvanredni izbori u Lici lakši put za treniranje stranačke strogoće. Milijan Brkić je privremeno pacificiran i preko Like želi dokazati da drži stranku u rukama. S lakoćom vodi koaliciju, ali HDZ i ne. Ako relativno pobijedi može se izvlačiti, ali naći će se u problemima ako HDZ izgubi od Milinovića”, kaže Puhovski koji je prokomentirao i europske izbore gdje ga smeta situacija na nekoliko lista koje rade po principu “ja sam kandidat za kojeg se zna da ako bude izabran da neće ići u Europski parlament.Smatra da je to duboko nemoralno.

“To je prevara i lažno predstavljanje. Mi smo 90-ih gunđali da ne može Franjo Tuđman biti nositelj svih lista na izborima, a to svi sada rade. Ne možete biti kandidat za EU izbore, pa onda predsjedničke pa onda za parlamentarne, to je stvar političke kulture”, kaže Puhovski i zaključuje da se na ovim izborima neće pokazati pravi pluralizam.  Osim toga, prokomentirao je i subotnje prosvjede novinare te je po tome pitanju stava da je na djelu teroriziranje novinarske profesije koje provodi vlast. “Teroriziranje novinarske profesije znači ukidanje javnosti”, zaključio je.