Protiv rada do 67-e godine! Ministar poručuje kako će mirovinska reforma povećati mirovinu

screenshot, N1

Povodom sindikalnog prosvjeda protiv mirovinske reforme u subotu je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić poručio da građani ne trebaju brinuti jer mirovine reformom neće biti smanjene, već je ona, istaknuo je, pokrenuta upravo radi povećanja mirovina i održivosti mirovinskog sustava.

” U zadnjih dvije godine mandata vlade Andreja Plenkovića mirovine su rasle 6,39 posto i sljedeće godine očekujemo sličan rast”, rekao je te nadodao: ” Kada ne bismo išli u ovu reformu, građani koji od sljedeće godine idu u mirovinu imali bi 600 do 700 kuna manju mirovinu nego sadašnji umirovljenici!”, rekao je.

Naglašava i da većina građana neće raditi do 67. godine života, već samo oni koji ne mogu ostvariti 41 godinu staža.

Podsjetimo, prosvjed u Zagrebu pod nazivom Doživi mirovinu i tebe se tiče organizirale su tri sindikalne središnjice – Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) i Matice hrvatskih sindikata (MHS).

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever Vladin prijedlog mirovinske reforme ocijenio je neozbiljnim i udarom na radnike i umirovljenike te ako ga ne promijeni, najavio prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma i izrazio uvjerenost da će ih prikupiti u dovoljnom broju kao što su i ranije uspijevali. To nam daje snagu rekao je Sever.
Facebook Comments



Loading...
DIJELI