Prosvjed taksista protiv konkurencije, Dubrovčani blokirali magistralu, Zagrepčani prosvjeduju kod aerodroma

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U Dubrovniku taksisti su blokirali promet na dijelu ceste između Župe Dubrovačke i Konavala

Od ranih jutarnjih sati taksisti iz Zagreba, Splita i Dubrovnika prosvjeduju protiv konkurencije iz Ubera.

U Dubrovniku taksisti su blokirali promet na dijelu ceste između Župe Dubrovačke i Konavala. Kako javlja Nova TV skupilo se njih 180, a ovom blokadom otežali su promet prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Kad je riječ o prosvjedu taksista u ZagrebuTomislav Krznarić, zamjenik predsjednika Udruženja radio taksija Zagreb, kazao je za DNEVNIK.hr da se prosvjeduje protiv Ubera, ali da nisu zakrčene nikakve ceste već da se voze u krug ispred Zračne luke Franjo Tuđman. 

U prosvjedu zagrebačkih taksista protiv Ubera sudjeluju i vozači Eko Taxija, potvrdio je Vjekoslav Marjanović, vlasnik te tvrtke.

“Mi smo u načelu solidarni i podržavamo nastojanja svih hrvatskih taksista da svi rade pod jednakim uvjetima“, kaže Marjanović.
Tvrdi da prosvjed u Zagrebu ne bi trebao trajati tuže od petnaestak minuta i da promet neće potpuno blokirati, već ga samo
 otežavati vožnjom u krug kod zračne luke.



“Dogovorili smo se na razini cijele industrije da se ne rade nikakvi problemi i obustave prometa. Sve što ćemo raditi usmjereno je na to da se upozore institucije i osobe koje sudjeluju u tome, da trebamo svi biti jednaki i da se ovaj problem mora riješiti. Ovo što mi radimo nije nasilje i terorizam, ali morate znati da ovaj problem postoji već dvije godine i da još nije riješen“, kaže Marjanović, dodajući da razumije želju građana da se voze jeftinije, kao što svi žele da su im jeftnije i namirnice, struja, voda… I mi smo za to, ali se moramo držati nekih pravila“, kaže Marjanović. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI