PROSVJED: Jokić, Pusić, Borić, Sarnavka, Glavašević… traže ratifikaciju Istambulske konvencije

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Od zastupnica i zastupnika traži se solidarnost sa svim ženama izloženima nasilju i diskriminaciji

Organizacije civilnog društva, aktivistice i političarke različitih osobnih i političkih uvjerenja zahtijevaju ratifikaciju Konvencije VE-a za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji do kraja aktualne saborske sjednice, prenosi direktno.hr.

Prosvjednici su se okupili na Trgu sv. Marka, a povod im je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Od zastupnica i zastupnika traži se solidarnost sa svim ženama izloženima nasilju i diskriminaciji. Zastupnici trebaju preuzeti odgovornost za sve žene koje su ubili njihovi supruzi, partneri, očevi i sinovi, traže organizatori prosvjeda te pozivaju na ratificiranje IstaMbulske konvencije, a samim time i sustavnu zaštitu svih žena u RH od rodno uvjetovanog nasilja.

Aktivistice, političarke i stručnjakinje, među kojima Sanja Sarnavka, Vesna Pusić, Ivana Ninčević Lesandrić, Rada Borić, Anka Mrak-Taritaš, Sabina Glasovac, Mirela Holy, Jadranka Sloković i mnoge druge, skupljale su potpise saborskih zastupnika i zastupnica. Njihovi potpisi jamčit će da će aktivno zahtijevati ratifikaciju i za nju glasovati. 

Neki od zastupnika koji su dali potpise su Boris Jokić, Davor Bernardić, Bojan Glavašević, Mirando Mrsić, Anka Mrak Taritaš, Josip Klisović i drugi, dok su Željko Glasnović i Stevo Culej izjavili kako neće potpisati.



Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI