Prosinečki u Temi dana: Nigeriju ne treba podcijeniti

screenshot

„Dobra je stvar da su naši imali dvije dobre pripremne utakmice, posebno protiv Senegala“

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji počelo je na najbolji mogući način za domaćine. Nadigrali su Saudijsku Arabiju 5:0 na stadionu Lužnjiki u Moskvi pred 81.000 gledatelja. Rusi su utrošili preko 10 milijardi eura na organizaciju SP-a.

Rusija je velesila, tako se žele pokazati i predstaviti svijetu. Obnovili su kompletnu sportsku infrastrukturu i žele da taj ogroman broj ljudi dobije najbolji mogući dojam. Ujedno garantiraju da je Rusija najsigurnija zemlja na svijetu u ovom trenutku“, rekao je HRT-ov komentator Marko Šapit u Temi dana urednice i voditeljice Zrinke Grancarić.

Tko su glavni favoriti? Stalno su isti u finalu, isti osvajaju, tu i tamo budu neka iznenađenja. Bit će odličan nogomet, ima puno favorita, Brazil, Francuska, Njemačka kao i uvijek. Argentina je blizu, možda Belgija, a i Hrvatska može biti tamo gdje smo bili 1998. Nadamo se da mogu otići do kraja, uz malo sreće, imamo kvalitetu za to“, rekao je Robert Prosinečki, HRT-ov stručni komentator.

Prvu utakmicu Vatreni igraju u subotu protiv Nigerije. Uvijek je prva utakmica najvažnija, nije isto prenose li se sva tri boda ili nijedan. Bitna je i za samopouzdanje, atmosferu, za bolji i lakši rad, za ono što nas poslije očekuje, Argentinu i Island. Mir, što je veoma bitno jer se najavljuje da su to zadnje godine naših velikih igrača“, dodao je Prosinečki.

Dobra je stvar da su naši imali dvije dobre pripremne utakmice, posebno protiv Senegala koji je možda i bolji od Nigerije. Vjerujem da su tu izvučene pouke za ovaj dvoboj“, istaknuo je Šapit.

Za Prosinečkog nema dvojbe kako će proći subotnji dvoboj između Hrvatske i Nigerije: „Kad pogledam naše igrače, gdje igraju… Ne treba podcijeniti Nigeriju, ali mislim da smo puno bolji. Ako razmišljamo o nečem velikom, moramo pobijediti.“



Facebook Comments

Loading...
DIJELI