Pročitajte što je nadbiskup Puljić poručio Grabar-Kitarović, Plenkoviću i Jandrokoviću za Uskrs

screenshot

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK), zadarski nadbiskup Želimir Puljić, poslao je uskrsne čestitke predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojima je istaknuo da nas Uskrsli poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima te ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama.

“Koristim prigodu zahvaliti za upućene čestitke i dobre želje uz svetkovinu Isusova Uskrsnuća koje je najsnažnije vrelo ljudske nade iz kojeg izvire snaga i radost Crkve. Jer, ‘da Krist nije uskrsnuo, veli apostol Pavao, uzaludno bi bilo naše propovijedanje’ (1 Kor 15,14) i neutemeljeno naše ufanje. Kristovim uskrsnućem, naime, pobijeđena je smrt i grijeh, a otvorena perspektiva vječnosti. Uskrsli nas stoga poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima. I ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama”, naveo je u čestitki predsjednik HBK.

Podsjetio je da se među velikim nakanama, koje su vjernici diljem svijeta molili na Veliki petak, nalazi i ona za državne poglavare: “Neka Svemogući Gospodin upravi njihov um i srce po svojoj volji da traže mir i slobodu svih ljudi”.

Ta molitva koju su izgovarali i vjernici diljem naše domovine Hrvatske “za ljude koji su na vlasti” s nakanom je da se “na cijelom svijetu ustali siguran mir i blagostanje naroda”.

“U tom duhu i u blagdanskom ozračju želim Vama, Vašoj obitelji i svim Vašim suradnicima sretne uskrsne blagdane uz obilje blagoslova, mudrosti i razboritosti u obavljanju časne i odgovorne službe”, stoji u čestitki nadbiskupa Puljića.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI