Pripremite se na hladnoću: Najavljena nova vremenska prognoza!

Najnovija prognoza Zorana Vakule najavljuje konačni početak zime, iako je u ponedjeljak najavljen kao relativno topao, čini se da je to jedini takav dan u ovome tjednu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još će u prvom dijelu dana uglavnom biti mjestimice malo kiše, a zatim će biti djelomice sunčano. Dok se u središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano uz promjenjivu naoblaku. U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu također promjenjiva naoblaka uz mogućnost lokalno slabe kiše, osobito prema otvorenom moru, a na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom suho i djelomice sunčano. Najniža temperatura u unutrašnjosti oko 0 °C, a na obali i otocima između 7 i 10 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Zapuhat će umjerena i jaka bura, osobito u drugom dijelu dana, a more će biti umjereno valovito i valovito. Najniža temperatura duž obale oko 9 °C, a najviša dnevna oko 14 °C, detaljno navodi za HRT Zoran Vakula.

No doći će do promjene u iduća dva dana, iako će u unutrašnjosti još biti djelomice sunčano.

U utorak su na istoku još moguće slabe oborine na granici kiše i snijega koje se ujutro mogu smrzavati na hladnom tlu, a već se u četvrtak očekuje porast naoblake, u Lici i unutrašnjosti Dalmacije i snijeg, a zatim se vjerojatnost snijega znatno povećava i u ostalim krajevima. Jutra će biti hladnija, uz mraz i mjestimičnu maglu. I dnevna temperatura u padu, osobito prema kraju tjedna, uz sjeveroistočni vjetar.



Kako je bura i istočnjak jačati snježne pahulje mogu se očekivati i uz obalu. Od petka je velika vjerojatnost oborina duž cijele obale ponegdje i obilnije. Temperatura zraka u postupnom padu, pa će hladno biti i na Jadranu.

Prekid lijepog vremena najavljuje i portal Neverin.

“Početkom idućeg tjedna očekuje se jačanje anticiklone nad britanskim otočjem i kasnije na sjeveru Europe što će blokirati ciklone koje prolaze tim područjem te usmjeriti hladan zrak sa sjevera prema našim krajevima. Stoga će početak idućeg tjedna biti u znaku hladnijeg vremena s temperaturama zraka oko ili ispod prosječnih vrijednosti za doba godine. Uz povremene oborine, snijeg je moguć i u nižim predjelima”, piše Neverin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI