PREŽIVIO JER SE PRAVIO MRTAV: Pucao je po već ranjenima, s jednim ciljem – ubiti

screenshot/Twitter

"Mislili smo da je više napadača jer pucnjava nije prestajala, a čule su se i eksplozije", rekao je preživjeli iz kluba

Turske vlasti sve su bliže otkrivanju identiteta napadača koji je u istanbulskom noćnom klubu u nedjelju ubio 39 ljudi. Dosad je uhićeno osam osoba, a na osnovi otisaka prstiju poznato je kako terorist izgleda te je identifikacija na pomolu, potvrdio je zamjenik premijera Numan Kurtulmus na medijskoj konferenciji.

Dodao je da je posve jasno da je upad turske vojske u Siriju u kolovozu razljutio terorističke skupine i one koji iza njih stoje, ali je naglasio da će se vojna akcija nastaviti sve dok se ne ukloni svaka prijetnja Turskoj.

Nova svjedočanstva

Francois al-Asmar, Libanonac koji je u novogodišnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjen u rame, za Reuters je istaknuo da je napadač na klub Reina pucao u ranjene ljude koji su ležali na podu.

“Prvo smo čuli jedan pucanj, pomislio sam da se radi o nekom pijanom ili ljutom čovjeku, ali za par sekundi začula se vatra iz automatskog oružja”, rekao je al-Asmar u razgovoru za agenciju Reuters. On je ranjen u rame, a preživio je tako što se pravio mrtav kako ga terorist ne bi ponovno upucao.



>> > (VIDEO) NOVI DETALJI KRVOPROLIĆA! Turske vlasti ne otkrivaju tko stoji iza napada, policija potvrdila: ‘Pronašli smo prve dokaze’

“Skrivao sam se iza stola, sjedio sam na podu, ali mi je rame ostalo izloženo. Neprekidno je pucao u ljude koji su bili na podu.. pravio sam se mrtav, pa je mene preskočio”, dodao je al-Asmar.

Francuz Younis Turk za Reuters je također opisao što je doživio: “Čim je ušao u klub, počeo je pucati i nije prestajao. Pucao je 20-ak minuta praktički bez prekida”.

“Mislili smo da je više napadača jer pucnjava nije prestajala, a čule su se i eksplozije”, dodao je Turk.

Svjedoci su rekli da je terorist pucao nasumično, ali u gornji dio tijela, što upućuje na to da im je želio smrt. Prema riječima nekih, išao je ravno prema lijevom dijelu kluba u kojem je više ljudi pa se neki pitaju je li u klubu bio i prije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI