PREOKRET! ŠTRBAC U NEVJERICI: ‘Optuženi za LORU 2 za 15 dana na slobodi?’

Wikimedia commons

Svoj trojici hrvatskih vojnika za 15-ak dana ističe dvije trećine odležane kazne, čime stječu uvjet za traženjem prijevremenog puštanje na slobodu.

Na Županijskom sudu u Splitu u ponedjeljak su izrečene prvostupanjske presude u slučaju Lora 2. No, i pored novoizrečenih kazni, trojica okrivljenih bi već za petnaestak dana mogli biti na slobodi.

Naime, u drugom postupku za zločine u vojnom zatvoru Lora kod Splita, sudsko vijeće je, odlučujući o visini kazne, uzelo u obzir da sva trojica okrivljenih, Tonči Vrkić, zamjenik upravnika Vojno-istražnog centra i pripadnici 72. ratne vojne policije Ante Gudić i Anđelko Botić, već služe kaznu po presudi iz slučaja Lora 1, pa ih je za zločine kojim se bavio postupak u Lori 2 osudilo na šest, odnosno na po četiri godine zatvora, odnosno, na jedinstvene kazne od deset i pol osam godina zatvora.
Svoj trojici hrvatskih vojnika za 15-ak dana ističe dvije trećine odležane kazne, čime stječu uvjet za traženjem prijevremenog puštanje na slobodu. Ukoliko ni tužiteljstvo ni obrana ne podnesu žalbu na ovu presudu, mogli bi se već do kraja ovog mjeseca naći na slobodi.
Savo Štrbac je u šoku:
Srbe u Hrvatskoj osuđuju na puno veće zatvorske kazne samo zbog šamara ili krađe, a ovdje su dokazani teški ratni zločini. Uvjeren sam da bi u slučaju žalbe bilo koje od strana u postupku, ova presuda “pala” pred Višim sudom, ali sumnjam da će se tako nešto i dogoditi. Jednostavno, reč je o “pravosudnom manevru”, poslije kojeg će se okrivljeni naći na slobodi – smatra Štrbac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI