Premijer: Nisam imao saznanja o iznosima naknada koje prima…

0
280
Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon govora u Europskom parlamentu i rasprave koja je uslijedila, premijer Andrej Plenković u Strasbourgu je odgovarao i na pitanja novinara.

Premijer je upitan o aferi o savjetnicima za Agrokor.

Loading...

“Što se tiče Agrokora, ja sam primio izvješće neposredno prije odlaska u Strasbourg, kolege iz ureda će ga detaljno analizirati, pa ću dati sud kad dobijem njihovo izvješće. Ja nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro. Taj proces krize u najvećoj hrvatskoj kompaniji dominirao je političkim, gospodarskim i medijskim prostorom sve ove mjesece i ostajem čvrsto pri tome da smo napravili jedini mogući potez donošenjem zakona, cilj nam je bio zaštita općih interesa RH, zaštita radnih mjesta i dobavljača”, rekao je.

Dodao je kako smatra da su u tom procesu uspjeli namiriti sve male dobavljače, što bez takvog specifičnog zakona ne bi bilo moguće.

“Ljudi imaju radna mjesta, turistička sezona je bila odlična i došli smo u fazu nagodbe. U svojim odlukama vodit ću računa o cijeloj slici, a vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje, je je to moja odgovornost kao prvog čovjeka vlade i človjeka koji je sve to stavio na svoja pleća’, zaključio je Plenković, prenosi N1.