Predsjednik HND-a: ‘Premijer živi u svom svijetu u kojem ne vidi probleme’

0
185
screenshot

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko za N1 televiziju prokomentirao je stav premijera Andreja Plenkovića o subotnjem prosvjedu novinara. Premijer i dalje ističe da nema ugroze za hrvatsko novinarstvo, a dometnuo je i da je Hrvoje Zovko tužio druge novinare i skoro nasrnuo na svoju urednicu.

“Drago mi je da je spomenuo kako sam skoro nasrnuo na moju urednicu, a kad već izlazi s takvim informacijama mogao je u maniri dobrog političara čuti i drugu stranu.

Loading...

Neodgovorno se ponaša prema medijima, u tri godine nije našao vremena da se susretne s nama. Služi se niskim udarcima. Ja jesam tužio prije nekoliko godina opskurne portale jer kada vas netko proglasi agentom tajnih službi naravno da ćete tužiti, ali to stavljati u kontekst ovih tužbi političara protiv novinara, među njima i potpredsjednika Sabora, nema smisla”, komentirao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

“Medijske i novinarske slobode su ugrožene, a on to ne vidi. On živi u svom svijetu u kojem ne vidi problem koji se događa oko njega, ono što vide svi novinari i međunarodna javnost”, kaže Zovko.

Ističe da građani vide svaki dan koliko su slobodni na HRT-u. “Očito su u Vladi zadovoljni revizionističkim ispadima, cijeli svijet vidi u što se pretvorio HRT osim Vlade. “Parlamentarna većina je birala prvog čovjeka HRT-a. Da je Vlada htjela riješti taj problem riješila bi. Čitav niz problema je povod prosvjeda, a ne moj slučaj”, pojašnjava Zovko.

Ističe da je više od 1000 tužbi veliki problem jer je poanta u samom dizanju tužbi. “To je poanta, zastrašivanje novinara i medija”, zaključio je.

“Umjesto da u trećoj godini premijer Andrej Plenković primi izaslanstvo HND-a pokušava cijelu priču banalizirati i okrenuti na priču tko je prvi počeo. Pet puta smo mu slali poziv za razgovor, ali premijer očito smatra da nema vremena za to”, kaže Zovko.