Predsjednica uručila odlikovanja generalima Gotovini i Markaču

Predsjednica je vlastitom inicijativom generale odlikovala veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom

Na svečanom prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi u subotu navečer predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je odlikovanja umirovljenim general-pukovnicima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Ovo odlikovanje priznanje je i za vaš osobni doprinos i osobnu žrtvu koji ste dali boreći se za istinu pred međunarodnom sudu u Haagu”, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je nadodala:”Osobita je povlastica na ovoj stini pradidovoj u predvečerje velikog hrvatskog blagdana sjetiti se svih pripadnika hrvatske vojske i hrvatskog vijeća obrane. Oluja je bila povijesna pobjeda u punom smislu riječi. Njezina politička i vojna važnost što je veća postignuta u skladu s najvišim etičkim i civilizacijskim standardima “.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na prijamu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi.

Podsjetimo, predsjednica je vlastitom inicijativom generale odlikovala veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.



Na ovoj svečanosti ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević poručio je: “Naša je zadaća očuvati uspomenu na Oluju”. Govoreći na kninskoj tvrđavi ministar branitelja Tomo Medved poručio je: “Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga zauvijek” .

Facebook Comments

Loading...
DIJELI